Blog
Jak przygotować solankę do ryb?
NAJWAŻNIEJSZE INFORMACJE Wędzone ryby to jedne z najpopularniejszych przekąsek, które cenione są dzięki wyjątkowemu aromatowi oraz prawdziwej głębi smaku. Najważniejszym etapem, który zadecyduje o efekcie obróbki termicznej, jest jej zasolenie. O tym, jak przygotować solankę do ryb dowiesz się…
Grzałki Grillpal do wędzarni – rodzaje i zastosowanie
Wybór jak najlepszej grzałki do wędzarek ma ogromne znaczenie. To właśnie one dają możliwość uzyskania właściwej, podwyższonej temperatury, która jest niezbędna w procesie wędzenia. Grzałka elektryczna do wędzarni – moc Jednym z najważniejszych parametrów, na który należy zwrócić uwagę, jest…
Jak uwędzić schab doskonale soczysty?
Wędzenie schabu jest uważane przez niektórych za formę sztuki. Potrzeba trochę wiedzy, czasu i cierpliwości, aby uzyskać pyszny, soczysty kawałek wędzonego mięsa. Dym dodaje smaku, którego nie można znaleźć w innych metodach gotowania. Wśród najpopularniejszych mięs do wędzenia znajdują się soczyste…
Jak uwędzić pstrąga? – najlepszy sposób na wędzonego pstrąga
Pstrąg od dawna jest popularną rybą do wędzenia i znakomitym daniem samodzielnie oraz składnikiem wielu pysznych dań. Jego wyrazisty smak może stanowić centralny moment spotkania ze znajomymi. Wędzony pstrąg, czy to dodawany do omletów, używany w zupach, formowany w małe placki, robiony w…
Jaką wędzarnie wybrać – drewnianą czy metalową?
Szukasz nowej wędzarni? Używanie wędzarni to odwieczna tradycja na całym świecie, a różne kultury wykorzystywały je do wędzenia mięsa i innych produktów spożywczych. Wędzarnie ogrodowe najczęściej występują w dwóch odmianach budowy: drewnianych i metalowych. Przyjrzyjmy się zaletom i wadom każdego materiału, aby…
Wędzarnia metalowa – najważniejsze informacje
Ogrodowa wędzarnia metalowa to doskonała inwestycja dla ludzi, którzy są zdecydowani na rozpoczęcie lub kontynuowanie swojej przygody z wędzeniem przy pomocy najlepszego sprzętu. Nasze metalowe modele wędzarni charakteryzują się ponadczasowym wyglądem, któremu towarzyszy niesamowita trwałość produktu. Pozwoli ona swojemu właścicielowi na…
Wędzarnia drewniana – najważniejsze informacje
W poszukiwaniu własnych, zdrowych i pozbawionych konserwantów wyrobów, wiele osób decyduje się na zakup przydomowej wędzarni. Wędzarnia drewniana to zdecydowanie najbardziej popularny rodzaj wędzarni dostępny na naszym sklepie internetowym. Doskonale sprawdzi się zarówno w przypadku osób, które dopiero rozpoczynają swoją…
Zrębki wędzarnicze – doskonale paliwo dla Twojej wędzarni
Jeśli posiadasz swoją własną wędzarnię lub interesujesz się procesem wędzenia to produkt, jakim są zrębki wędzarnicze (wiórki do wędzenia, trociny) z pewnością nie są Ci obce. Prawda jest taka, że bez dobrego opału, Twoja wędzarnia nie przyniesie oczekiwanych, spektakularnych efektów,…
Jelita – niezbędne akcesorium
Aby przyrządzić wyśmienite kiełbasy lub szynki własnej roboty niezbędne są dedykowane do tego akcesoria, które posłużą jako osłonka. Naturalne i pozbawione konserwantów rarytasy to nie lada wyzwanie dla początkujących, dlatego tak ważne jest, aby przed przystąpieniem do procesu zakupić najwyższej…
Rodzaje drewna – jakie drewno wybrać do wędzenia?
Wybór odpowiedniego drewna do wędzenia to niezwykle istotna kwestia, która wpływa na smak, kolor oraz aromat przygotowanych potraw. Wybór odpowiedniego opału jest najcięższą decyzją zwłaszcza dla początkujących wędzarzy. Jakie drewno wybrać do wędzenia ryby, a jakie do wieprzowiny, drobiu czy…
Zrębki wędzarnicze – czym są i czym się charakteryzują?
Zrębki marki GRILLPAL to zdecydowanie jeden z najwyższej jakości produktów dostępnych na rynku polskim. Jako producent wędzarni oraz wszelkich artykułów niezbędnych do wędzenia przykładamy ogromną wagę do jakości, oraz walorów estetycznych produktów. Jest to nasz największy wyróżnik na tle konkurencji,…