Wyświetlanie 1–12 z 57 wyników

Drewniane zrębki i wiórki wędzarnicze od polskiego producenta

Wędzone mięsa i ryby to wyjątkowy przysmak, po który z przyjemnością sięga większość z nas. Jeśli zajmujesz się produkcją tego typu wyrobów, na pewno uwielbiasz eksperymentować i szukać nowych smaków, które zaskoczą gości lub potencjalnych klientów. Zrębki wędzarnicze są jednym z elementów wyposażenia, które podniesie satysfakcję z otrzymanych rezultatów do maksymalnego poziomu.

Oferujemy zrębki wędzarnicze z różnych gatunków drzew, by każdy mógł znaleźć bez problemu swój ulubiony produkt. Posiadamy m.in. zrębki z drewna bukowego, jabłoni, czereśni, olchy i śliwy. Pakowane są one w 2-litrowe paczki, dzięki czemu jedno opakowanie pozwala na wędzenie przez ok. 8 godzin.

Zrębki wędzarnicze – paliwo do Twojej wędzarni 

Każdy właściciel wędzarni ogrodowej doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że urządzenie wędzarnicze nie będzie działało bez odpowiedniego paliwa opałowego. W przypadku wędzarni do ogrodu doskonale sprawdza się tutaj na przykład drewno pochodzące z drzew liściastych, trociny lub zrębki wędzarnicze. Zrębki wędzarnicze są oczywiście pozyskiwane z drewna. Nie może to być jednak drewno z drzew iglastych. Dlaczego? Ponieważ nadaje ono naszym wędzonkom dość specyficznego i nieprzyjemnego aromatu. Innymi słowy – taka potrawa będzie niesmaczna i niezjadliwa.

Postaw na zrębki wędzarnicze z drzew liściastych! 

Jeżeli zatem potrzebujesz dobrej jakości zrębków wędzarniczych do swojej wędzarni, znajdziesz je na oficjalnej stronie naszego internetowego sklepu z wędzarniami, który mieści się pod adresem: www.grillpal.pl. Oprócz tego w swoim asortymencie posiadamy również brykiet drzewny, który idealnie sprawdzi się w trakcie rodzinnego grillowania na świeżym powietrzu, drewienka do wędzenia, ruszty do grilla i do wędzenia, haki wędzarnicze do wędlin, ryb, mięsa i serów, rury i kolanka dymne, a także wiele innych i równie praktycznych akcesoriów wędzarniczych. To właśnie dzięki Grillpal Twoja kulinarna przygoda zarówno z wędzeniem jak i grillowaniem nabierze zupełnie nowego oblicza. Dlatego już teraz zapraszamy na udane zakupy bez wychodzenia z domu na www.grillpal.pl.

Pamiętajcie, że efekt zależny jest jedynie od zastosowanych surowców i ich jakości. Zrębki wędzarnicze dostępne w naszym sklepie gwarantują maksymalny poziom zadowolenia, gdyż zadbaliśmy o to, by były one przystosowane do oczekiwań najbardziej wymagających klientów.

Zrębki wędzarnicze a wiórki – czym się różnią? 

Uszlachetnianie smaku mięs, ryb oraz serów w procesie wędzenia jest w dużej mierze uzależnione od rodzaju dymu drzewnego. Aby dym wędzarniczy nadawał potrawom smakowity smak i zapach, należy dobrać odpowiednie produkty do spalania. Miłośnicy wędzenia najczęściej sięgają po tzw. zrębki wędzarnicze pochodzące z różnych gatunków drzew. To właśnie w doborze drewnianych zrębków do konkretnych produktów żywnościowych tkwi sekret udanego wędzenia.

W ofercie sklepu Grillpal.pl można znaleźć zrębki sosnowe, bukowe, olchowe, klonowe, a także pochodzące z drewna jabłoni, czereśni i śliwy. Posiadamy też chipsy wędzarnicze pochodzące z beczek dębowych, w których leżakowało wino, co gwarantuje jeszcze lepsze walory smakowe. Wierzymy, że znajdziecie Państwo swój ulubiony produkt. Oferowane przez nas zrębki pakowane są w 60, 50,20,10,5i 2-litrowe paczki, umożliwiające ośmiogodzinne wędzenie.

Wiórki wędzarnicze

W procesie wędzenia wykorzystuje się niekiedy trociny wędzarnicze. Czym się różnią od zrębków? Trociny powstają w procesie heblowania drewna i zwykle przybierają kształt wiórków. Zrębki natomiast to regularne kawałeczki drewna o wielkości od 1 do 12 milimetrów, które produkuje się maszynowo.

W procesie wędzenia zaleca się stosować zrębki, który pozyskuje się z drzew liściastych, rosnących na czystych, ekologicznych terenach. Warto pamiętać, że wiórki wędzarnicze nie mogą pochodzić z drzew iglastych, które nie nadają się do wędzenia.

Zapraszamy serdecznie do skorzystania z oferty dostępnej w sklepie Grillpal.pl.

Zamknij filtry
Model wędzarni
Pojemność komory
Szerokość komory
Wysokość komory
Rodzaj drewna
Granulacja
Pojemność