Drewniane i metalowe wędzarnie ogrodowe – tradycyjne wędzarnie Grillpal

Wyświetlanie 1–12 z 27 wyników

Wędzarnie tradycyjne – drewniane i metalowe

W naszym sklepie internetowym znajdziesz wyjątkowe wędzarnie tradycyjne, które pozwolą Ci stać się prawdziwym mistrzem w przygotowywaniu przepysznych potraw przy użyciu dymu wędzarniczego. Dzięki temu, że nasze produkty posiadają nietuzinkową jakość, pozwolą nawet największemu amatorowi, który nie zna się na procesie obróbki mięsa dymem, na przygotowanie wyśmienitych smakołyków w postaci mięsa, ryb czy nabiału. Jako producent drewnianych i metalowych wędzarni ogrodowych zadbaliśmy o to, aby wędzarnie były łatwe w obsłudze oraz trwałe. Pozwoli to na przygotowanie żywności bez ciągłej kontroli – jest to doskonałe rozwiązanie, zwłaszcza w porze zimowej. Do tworzenia dymu w naszych wędzarniach tradycyjnych możesz użyć trocin, zrębek wędzarniczych czy brykietu z drzew liściastych takich jak olcha, buk.

Czy warto kupić wędzarnię tradycyjną?

Wędzarnia tradycyjna to jeden z najczęściej wybieranych modeli. Wszystko dzięki prostocie obsługi oraz ich niezawodności. Znajdujące się w naszej ofercie wędzarnie drewniane i metalowe to połączenie klasycznego wyglądu oraz niezwykle praktycznych funkcji. Jest to doskonałe rozwiązanie dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z obróbką żywności. Wędzarnia tradycyjna będzie wyglądać fantastycznie w każdym ogrodzie. Zakup na stronie internetowej Grillpal.pl pozwoli dokupić Ci dedykowane do konkretnych modeli akcesoria. :pozwoli to na zaoszczędzenie czasu na poszukiwaniach wszystkich potrzebnych do wędzenia dodatków.

Jaką wędzarnię wybrać?

Przed ostatecznym wyborem między wędzarnią tradycyjną a metalową, warto jest zastanowić się jakich cech poszukujemy w naszym przyszłym akcesorium. Każdy z rodzajów wędzarni ma swoje wyjątkowe cechy – zalety ale również wady, które należy dobrze przeanalizować.

Wędzarnie drewniane są jedną z tańszych opcji, co nie oznacza jednak, że są gorsze. Jest to rozwiązanie doskonałe dla każdego amatora. Mają one bardzo lekką budowę, która pozwala na swobodne przenoszenie, co jest niezwykle przydatne w sezonie zimowym, gdy chcemy przechować wędzarnię w jak najlepszych warunkach. Drewno jest także wyjątkowym materiałem – ozdobą która będzie wyglądać rewelacyjnie w każdym ogrodzie.

Wędzarnie metalowe charakteryzują się dużą odpornością na warunki atmosferyczne. Dodatkowo są również bardzo łatwe w czyszczeniu i konserwacji, dzięki czemu bez problemu sprawdzą się doskonale przez wiele sezonów. Są także bardzo stabilne i trwałe, dzięki czemu zachwycą osoby, które stawiają na praktyczność. Z pewnością przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym klientom.

Wędzarnie tradycyjne Grillpal – wszystko co musisz o nich wiedzieć

Jako polski producent, a zarazem importer i dystrybutor produktów do wędzenia, dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty były najwyższej jakości. W naszym sklepie znajdziesz zarówno wędzarnie metalowe, jak i drewniane – wykonywane z różnych rodzajów drewna, a także wzmacniane metalowym stelażem. Nasze produkty wyróżnia także specjalne, profesjonalne impregnowanie, które pozwala na bardzo długie użytkowanie nawet w ciężkich warunkach atmosferycznych. Doskonale nadają się do przetrzymywania na działkach czy przydomowych ogródkach.

Drewniane i metalowe wędzarnie do domu i ogrodu

Niebanalny smak i aromat mięs, wędlin, ryb czy serów możemy uzyskać w tak prostym procesie wędzenia. Jak się okazuje aby cieszyć się smakiem domowej kiełbasy, szynki czy też innych wędzonych smakołyków wcale nie trzeba posiadać zadziwiająco dużych umiejętności. Nie ma potrzeby znajomości tajników tradycyjnej sztuki konserwowania żywności dymem wędzarniczym. Gliwicki Grillpal wychodzi naprzeciw wszystkim koneserom dobrego, wędzonego jedzenia. Nasze nowoczesne wędzarnie ogrodowe dostępne w szerokim asortymencie dają Ci pewność, że wędzone potrawy będą zdrowe, smaczne i idealnie przyrządzone. Aromat i kolor produktów zależy w głównej mierze od zastosowanego drewna oraz metody wędzenia. Dym wędzarniczy działa grzybobójczo i bakteriobójczo, a związki chemiczne osadzające się powierzchniowo na produkcie konserwują nasze wędzone smakołyki. W wędzarniach ogrodowych do tworzenia dymu wędzarniczego najczęściej stosuje się trociny oraz brykiet z drzew liściastych, w tym z olchy, buku oraz zrębki drewna z drzew owocowych (również te produkty dostępne są w naszej ofercie).

Duża część produkowanych przez Grillpal urządzeń jest sterowana automatycznie i prosta w obsłudze. Wędzarnie drewniane główny nasz produkt produkowane są z solidnie przygotowanego wcześniej drewna sosnowego lub świerkowego. Produkty te są dodatkowo wzmocnione spawanym metalowym stelażem, a zewnętrzna część drewna jest impregnowana, co dodatkowo wydłuża żywotność produktu.

Profesjonalne wędzarnie ogrodowe pozwalają uzyskać znakomitą jakość potraw bez konieczności ciągłego pilnowania temperatury wędzonej potrawy. Wyróżnia się trzy rodzaje wędzenia: wędzenie zimne w temperaturze od 16°C do 22°C, wędzenie ciepłe od 22°C do 40°C oraz wędzenie gorące od 40°C do 90°C.

Innowacyjne wędzarnie ogrodowe

Współczesne domowe wędzarnie są wyposażone w funkcje automatycznego sterowania, dzięki czemu można uzyskać znakomitą jakość wędzonych smakołyków.

Ogrodowa wędzarnia drewniana naszej produkcji daje możliwość wędzenia w trzech trybach – na zimno, na ciepło i na gorąco. Zachęcamy do zapoznania się naszą bogatą ofertą nie tylko wędzarni tradycyjnych, ale także elektrycznych. Posiadamy także wszystkie niezbędne akcesoria do wędzenia.

Zamknij filtry
Model wędzarni
Pojemność komory
Szerokość komory
Wysokość komory
Rodzaj drewna
Granulacja
Pojemność