Wszystko do wędzenia i grillowania

Wędzarnie ogrodowe

Wyświetlanie 1–15 z 21 wyników

palenisko wędzarnicze

Palenisko PR30

159,00 
blacha podpiecowa Grillpal

Podpiecowa blacha ocynkowana – duża

11,90 
pogrzebacz PD59

Pogrzebacz

5,69 
szufelka SD71 [niebieska duża]

Szufelka duża

6,19 
szufelka mała SM45 [czerwona]

Szufelka mała

5,49 
szufelka S553 [niebieska]

Szufelka średnia

5,59 
szufelka S050 [ocynk]

Szufelka średnia, ocynkowana

7,89 
Wędzarnia Grillpal A65

Wędzarnia A65

540,00 
Wędzarnia Grillpal A80

Wędzarnia A80

550,00 
Wędzarnia Grillpal A95

Wędzarnia A95

580,00 
Wędzarnia Grillpal B65

Wędzarnia B65

390,00 
Wędzarnia Grillpal B80

Wędzarnia B80

500,00 
Wędzarnia elektryczna Grillpal E65

Wędzarnia Elektryczna z dymogeneratorem

1 079,00 
wedzarnia ME113

Wędzarnia ME113

489,00 
Wędzarnia ogrodowa profesjonalna

Wędzarnia ME192

1 999,00 

Wędzarnie ogrodowe

Niebanalny smak i aromat mięs, wędlin, ryb czy serów możemy uzyskać w tak prostym procesie wędzenia. Jak się okazuje aby cieszyć się smakiem domowej kiełbasy, szynki czy też innych wędzonych smakołyków wcale nie trzeba posiadać zadziwiająco dużych umiejętności. Nie ma potrzeby znajomości tajników tradycyjnej sztuki konserwowania żywności dymem wędzarniczym. Gliwicki Grillpol wychodzi naprzeciw wszystkim koneserom dobrego, wędzonego jedzenia. Nasze nowoczesne wędzarnie ogrodowe dostępne w szerokim asortymencie dają Ci pewność, że wędzone potrawy będą zdrowe, smaczne i idealnie przyrządzone. Aromat i kolor produktów zależy w głównej mierze od zastosowanego drewna oraz metody wędzenia. Dym wędzarniczy działa grzybobójczo i bakteriobójczo, a związki chemiczne osadzające się powierzchniowo na produkcie konserwują nasze wędzone smakołyki. W wędzarniach ogrodowych do tworzenia dymu wędzarniczego najczęściej stosuje się trociny oraz brykiet z drzew liściastych, w tym z olchy, buku oraz zrębki drewna z drzew owocowych (również te produkty dostępne są w naszej ofercie).

Duża część produkowanych przez Grillpal urządzeń jest sterowana automatycznie i prosta w obsłudze. Wędzarnie drewniane główny nasz produkt produkowane są z solidnie przygotowanego wcześniej drewna sosnowego lub świerkowego. Produkty te są dodatkowo wzmocnione spawanym metalowym stelażem, a zewnętrzna część drewna jest impregnowana, co dodatkowo wydłuża żywotność produktu.

Profesjonalne wędzarnie ogrodowe pozwalają uzyskać znakomitą jakość potraw bez konieczności ciągłego pilnowania temperatury wędzonej potrawy. Wyróżnia się trzy rodzaje wędzenia: wędzenie zimne w temperaturze od 16°C do 22°C, wędzenie ciepłe od 22°C do 40°C oraz wędzenie gorące od 40°C do 90°C.