fbpx

Wszystko do wędzenia i grillowania

Wędzarnie ogrodowe

Wyświetlanie 1–15 z 19 wyników

Wędzarnia Grillpal A110

A110 Wędzarnia Ogrodowa

910,00 
Wędzarnia Grillpal A65

A65 Wędzarnia Ogrodowa

800,00 
Wędzarnia Grillpal A80

A80 Wędzarnia Ogrodowa

860,00 
Wędzarnia Grillpal A95

A95 Wędzarnia Ogrodowa

880,00 
Wędzarnia elektryczna Grillpal E65 OLCHA

E65 Wędzarnia elektryczna z dymogeneratorem

1 569,00 

Grill ogrodowy XXL z wędzarnią popielnikiem i termometrem BROWIN

469,00 
MD90 wedzarnia

MD90 Wędzarnia z dymogeneratorem Elektroniczna/Elektryczna

2 799,00 
palenisko wędzarnicze

Palenisko PR30

179,00 

UW-70 Wędzarnia Alu-Cynk analogowa Borniak

1 899,00 

UWDS-70 Wędzarnia nierdzewna szlifowana cyfrowa Borniak

2 999,00 
Wędzarnia elektryczna z dymogeneratorem BX120 - Grillpal

Wędzarnia BX120/180L Elektryczna z dymogeneratorem

2 150,00 
Wędzarnia elektryczna z dymogeneratorem BX150 Grillpal

Wędzarnia BX150/350L Elektryczna z dymogeneratorem

3 150,00 

Wędzarnia elektryczna z termostatem 1600W BROWIN

1 099,00 

Wędzarnia Elektryczna z termostatem Mustang 650W (330270)

1 589,00 

Wędzarnia metalowa ME186

1 969,00 

Wędzarnie ogrodowe

Niebanalny smak i aromat mięs, wędlin, ryb czy serów możemy uzyskać w tak prostym procesie wędzenia. Jak się okazuje aby cieszyć się smakiem domowej kiełbasy, szynki czy też innych wędzonych smakołyków wcale nie trzeba posiadać zadziwiająco dużych umiejętności. Nie ma potrzeby znajomości tajników tradycyjnej sztuki konserwowania żywności dymem wędzarniczym. Gliwicki Grillpal wychodzi naprzeciw wszystkim koneserom dobrego, wędzonego jedzenia. Nasze nowoczesne wędzarnie ogrodowe dostępne w szerokim asortymencie dają Ci pewność, że wędzone potrawy będą zdrowe, smaczne i idealnie przyrządzone. Aromat i kolor produktów zależy w głównej mierze od zastosowanego drewna oraz metody wędzenia. Dym wędzarniczy działa grzybobójczo i bakteriobójczo, a związki chemiczne osadzające się powierzchniowo na produkcie konserwują nasze wędzone smakołyki. W wędzarniach ogrodowych do tworzenia dymu wędzarniczego najczęściej stosuje się trociny oraz brykiet z drzew liściastych, w tym z olchy, buku oraz zrębki drewna z drzew owocowych (również te produkty dostępne są w naszej ofercie).

Duża część produkowanych przez Grillpal urządzeń jest sterowana automatycznie i prosta w obsłudze. Wędzarnie drewniane główny nasz produkt produkowane są z solidnie przygotowanego wcześniej drewna sosnowego lub świerkowego. Produkty te są dodatkowo wzmocnione spawanym metalowym stelażem, a zewnętrzna część drewna jest impregnowana, co dodatkowo wydłuża żywotność produktu.

Profesjonalne wędzarnie ogrodowe pozwalają uzyskać znakomitą jakość potraw bez konieczności ciągłego pilnowania temperatury wędzonej potrawy. Wyróżnia się trzy rodzaje wędzenia: wędzenie zimne w temperaturze od 16°C do 22°C, wędzenie ciepłe od 22°C do 40°C oraz wędzenie gorące od 40°C do 90°C.