fbpx

Producent wędzarni najwyższej jakości Q1

Wędzarnie ogrodowe

Wyświetlanie 1–15 z 23 wyników

bbd-150-smoker-wedzarnia

BBD-150 Smoker BBQ wędzarnia cyfrowa Borniak

3 900,00 
bbd-70 smoker borniak

BBD-70 Smoker BBQ wędzarnia cyfrowa Borniak

3 199,00 
bbds-150-smoker-wedzarnia

BBDS-150 Smoker BBQ szlifowana wędzarnia cyfrowa Borniak

4 599,00 

BBDS-70 Smoker BBQ szlifowana wędzarnia cyfrowa Borniak

3 649,00 
MD90 wedzarnia

MD90 Wędzarnia z dymogeneratorem Elektroniczna/Elektryczna

2 899,00 

Palenisko ogrodowe kwadratowe DC35 EXTRA GRILLPAL

429,00 

Palenisko ogrodowe kwadratowe nierdzewne H35 GRILLPAL

499,00 
palenisko wędzarnicze

Palenisko ogrodowe PR30

299,00 

Staś215 Wędzarnia Ogrodowa Drewniana, deska 4 cm

2 490,00 
uwds-150-wedzarnia

UWDS-150 Wędzarnia nierdzewna szlifowana cyfrowa Borniak

3 999,00 

UWDS-70 Wędzarnia nierdzewna szlifowana cyfrowa Borniak

2 999,00 

Wędzarnia drewniana OLCHA 414L/95/75 GRILLPAL

2 490,00 

Wędzarnia elektryczna Booksa Smoker 165L

2 460,00 
wędzarnia elektryczna booksa

Wędzarnia elektryczna Booksa Smoker 320L

3 560,09 

Wędzarnia elektryczna Booksa Smoker 600L

6 950,00 

Wędzarnie ogrodowe

Niebanalny smak i aromat mięs, wędlin, ryb czy serów możemy uzyskać w tak prostym procesie wędzenia. Jak się okazuje aby cieszyć się smakiem domowej kiełbasy, szynki czy też innych wędzonych smakołyków wcale nie trzeba posiadać zadziwiająco dużych umiejętności. Nie ma potrzeby znajomości tajników tradycyjnej sztuki konserwowania żywności dymem wędzarniczym. Gliwicki Grillpal wychodzi naprzeciw wszystkim koneserom dobrego, wędzonego jedzenia. Nasze nowoczesne wędzarnie ogrodowe dostępne w szerokim asortymencie dają Ci pewność, że wędzone potrawy będą zdrowe, smaczne i idealnie przyrządzone. Aromat i kolor produktów zależy w głównej mierze od zastosowanego drewna oraz metody wędzenia. Dym wędzarniczy działa grzybobójczo i bakteriobójczo, a związki chemiczne osadzające się powierzchniowo na produkcie konserwują nasze wędzone smakołyki. W wędzarniach ogrodowych do tworzenia dymu wędzarniczego najczęściej stosuje się trociny oraz brykiet z drzew liściastych, w tym z olchy, buku oraz zrębki drewna z drzew owocowych (również te produkty dostępne są w naszej ofercie).

Duża część produkowanych przez Grillpal urządzeń jest sterowana automatycznie i prosta w obsłudze. Wędzarnie drewniane główny nasz produkt produkowane są z solidnie przygotowanego wcześniej drewna sosnowego lub świerkowego. Produkty te są dodatkowo wzmocnione spawanym metalowym stelażem, a zewnętrzna część drewna jest impregnowana, co dodatkowo wydłuża żywotność produktu.

Profesjonalne wędzarnie ogrodowe pozwalają uzyskać znakomitą jakość potraw bez konieczności ciągłego pilnowania temperatury wędzonej potrawy. Wyróżnia się trzy rodzaje wędzenia: wędzenie zimne w temperaturze od 16°C do 22°C, wędzenie ciepłe od 22°C do 40°C oraz wędzenie gorące od 40°C do 90°C.