fbpx

Producent wędzarni najwyższej jakości Q1

Wędzarnie ogrodowe

Wyświetlanie 16–23 z 23 wyników

Wędzarnia Elektryczna S-E580L/194 GRILLPAL + dymogenerator

7 900,00 
Wędzarnia elektryczna Grillpal E65 OLCHA

Wędzarnia elektryczna S-E65/138L GRILLPAL z dymogeneratorem

2 117,00 

Wędzarnia Elektryczna z termostatem Mustang 650W (330270)

1 390,00 
Wędzarnia Grillpal A110

Wędzarnia ogrodowa drewniana S-A110/233L GRILLPAL

1 147,00 
Wędzarnia Grillpal A65

Wędzarnia ogrodowa drewniana S-A65/138L GRILLPAL

1 037,00 
Wędzarnia Grillpal A80

Wędzarnia ogrodowa drewniana S-A80/170L Grillpal

1 107,00 
Wędzarnia Grillpal A95

Wędzarnia ogrodowa drewniana S-A95/201L GRILLPAL

1 127,00 

Wędzarnia ogrodowa OLCHA 295L/95/60 GRILLPAL

1 599,00 

Wędzarnie ogrodowe

Niebanalny smak i aromat mięs, wędlin, ryb czy serów możemy uzyskać w tak prostym procesie wędzenia. Jak się okazuje aby cieszyć się smakiem domowej kiełbasy, szynki czy też innych wędzonych smakołyków wcale nie trzeba posiadać zadziwiająco dużych umiejętności. Nie ma potrzeby znajomości tajników tradycyjnej sztuki konserwowania żywności dymem wędzarniczym. Gliwicki Grillpal wychodzi naprzeciw wszystkim koneserom dobrego, wędzonego jedzenia. Nasze nowoczesne wędzarnie ogrodowe dostępne w szerokim asortymencie dają Ci pewność, że wędzone potrawy będą zdrowe, smaczne i idealnie przyrządzone. Aromat i kolor produktów zależy w głównej mierze od zastosowanego drewna oraz metody wędzenia. Dym wędzarniczy działa grzybobójczo i bakteriobójczo, a związki chemiczne osadzające się powierzchniowo na produkcie konserwują nasze wędzone smakołyki. W wędzarniach ogrodowych do tworzenia dymu wędzarniczego najczęściej stosuje się trociny oraz brykiet z drzew liściastych, w tym z olchy, buku oraz zrębki drewna z drzew owocowych (również te produkty dostępne są w naszej ofercie).

Duża część produkowanych przez Grillpal urządzeń jest sterowana automatycznie i prosta w obsłudze. Wędzarnie drewniane główny nasz produkt produkowane są z solidnie przygotowanego wcześniej drewna sosnowego lub świerkowego. Produkty te są dodatkowo wzmocnione spawanym metalowym stelażem, a zewnętrzna część drewna jest impregnowana, co dodatkowo wydłuża żywotność produktu.

Profesjonalne wędzarnie ogrodowe pozwalają uzyskać znakomitą jakość potraw bez konieczności ciągłego pilnowania temperatury wędzonej potrawy. Wyróżnia się trzy rodzaje wędzenia: wędzenie zimne w temperaturze od 16°C do 22°C, wędzenie ciepłe od 22°C do 40°C oraz wędzenie gorące od 40°C do 90°C.