fbpx

Wszystko do wędzenia i grillowania

Domowa produkcja wędlin

Wyświetlanie 1–15 z 38 wyników

Białkowa osłonka wędliniarska BROWIN

14,00 

Destylator z chłodnicą i szybkowar 2w1 12L BROWIN

364,00 

Mieszanka Ziół do Pasztetu Drobiowego 30g

4,10 

Nakłuwacz do mięsa ze stali nierdzewnej BROWIN

15,00 
Nastrzykiwarka do mięsa 100ml + 2 igły

Nastrzykiwarka do mięsa 100ml + dwie igły

27,50 

Nastrzykiwarka do mięsa 30ml + dwie igły

21,00 

Naturalne jelita baranie 18/20mm 15m BROWIN

12,70 

Naturalne jelita wieprzowe 28/30mm 15m BROWIN

18,04 

Naturalne jelita wołowe środkowe z pętelką 30cm 2 szt. BROWIN

12,90 

Naturalne jelito kątnica barania 30cm 1 szt. BROWIN

7,20 
nić wędliniarska

Nici Wędliniarskie 0,1kg Borniak

5,99 
nić wędliniarska

Nici Wędliniarskie 0,25kg Borniak

8,89 
nić wędliniarska

Nici Wędliniarskie 0,5kg Borniak

14,80 

Peklosól z Ziołami 67g

4,49 

Poliamidowa osłonka wędliniarska BROWIN

11,49 

Domowa produkcja wędlin to coraz częściej spotykane zjawisko. Nic dziwnego: na sklepowych półkach aż roi się od mnóstwa przetworzonych i niezdrowych produktów, które z dobrą jakością nie mają niestety nic wspólnego. Dlatego jeżeli również i Wy dbacie o zdrowy tryb odżywiania się, czym prędzej powinniście spróbować swoje własne i pozbawione konserwantów wędliny. 

Domowa produkcja wędlin na Grillpal.pl

Domowa produkcja wędlin nie będzie się mogła oczywiście odbyć bez odpowiedniego sprzętu wędzarniczego. Dlatego w naszym sklepie z wędzarniami zaopatrzycie się zarówno w dobrej jakości oraz tanie wędzarnie ogrodowe drewniane, murowane, a także metalowe. Do tego przydadzą nam się również haki wędzarnicze, na których następnie zawiesimy nasze wędliny w ten sposób, aby dym wędzarniczy idealnie je uwędził. Z pewnością niezbędne mogą się również okazać sznurki i siatki wędzarnicze, aby przy ich pomocy nadać naszym przyszłym wędlinom odpowiedni kształt

Domowa produkcja wędlin – jak przygotować mięso do wędzenia? 

Domowa produkcja wędlin powinna nam się również kojarzyć z odpowiednio przygotowanym mięsem do przyszłego wędzenia. Należy je w odpowiedni sposób zapeklować. Najpierw jednak musimy się postarać o dobry gatunkowo kawałek mięsa, najlepiej od sprawdzonego sprzedawcy. Natomiast sam proces peklowania polega na zalaniu mięsa odpowiednią mieszanką wody, peklosoli, a także naszych ulubionych ziół. Okazuje się, że razem z Grillpal.pl domowa produkcja wędlin wcale nie musi być trudnym procesem.

Zapraszamy!