fbpx

Wszystko do wędzenia i grillowania

Domowa produkcja wędlin

Wyświetlanie 1–15 z 35 wyników

Białkowa osłonka wędliniarska BROWIN

14,00 

Mieszanka Ziół do Pasztetu Drobiowego 30g

4,10 

Nakłuwacz do mięsa ze stali nierdzewnej BROWIN

17,99 
Nastrzykiwarka do mięsa 100ml + 2 igły

Nastrzykiwarka do mięsa 100ml + dwie igły

27,50 

Nastrzykiwarka do mięsa 30ml + dwie igły

21,00 

Naturalne jelita baranie 18/20mm 15m BROWIN

14,60 

Naturalne jelita wieprzowe 28/30mm 15m BROWIN

17,50 

Naturalne jelita wołowe środkowe z pętelką 30cm 2 szt. BROWIN

12,90 

Naturalne jelito kątnica barania 30cm 1 szt. BROWIN

7,20 

Peklosól z Ziołami 67g

4,49 

Poliamidowa osłonka wędliniarska BROWIN

11,49 
nadziewarka-pionowa-2-5-kg-tlok

Ręczna nadziewarka do kiełbas pionowa na 2,5 kg BROWIN

183,00 
nadziewarka-pionowa-4kg-311008

Ręczna nadziewarka do kiełbas pionowa na 4 kg BROWIN

269,00 

Ręczna nadziewarka do kiełbas pozioma na 3 kg BROWIN

184,00 

Siatka wędliniarska biała Borniak 5m rozmiar L

8,17 

Domowa produkcja wędlin to coraz częściej spotykane zjawisko. Nic dziwnego: na sklepowych półkach aż roi się od mnóstwa przetworzonych i niezdrowych produktów, które z dobrą jakością nie mają niestety nic wspólnego. Dlatego jeżeli również i Wy dbacie o zdrowy tryb odżywiania się, czym prędzej powinniście spróbować swoje własne i pozbawione konserwantów wędliny. 

Domowa produkcja wędlin na Grillpal.pl

Domowa produkcja wędlin nie będzie się mogła oczywiście odbyć bez odpowiedniego sprzętu wędzarniczego. Dlatego w naszym sklepie z wędzarniami zaopatrzycie się zarówno w dobrej jakości oraz tanie wędzarnie ogrodowe drewniane, murowane, a także metalowe. Do tego przydadzą nam się również haki wędzarnicze, na których następnie zawiesimy nasze wędliny w ten sposób, aby dym wędzarniczy idealnie je uwędził. Z pewnością niezbędne mogą się również okazać sznurki i siatki wędzarnicze, aby przy ich pomocy nadać naszym przyszłym wędlinom odpowiedni kształt

Domowa produkcja wędlin – jak przygotować mięso do wędzenia? 

Domowa produkcja wędlin powinna nam się również kojarzyć z odpowiednio przygotowanym mięsem do przyszłego wędzenia. Należy je w odpowiedni sposób zapeklować. Najpierw jednak musimy się postarać o dobry gatunkowo kawałek mięsa, najlepiej od sprawdzonego sprzedawcy. Natomiast sam proces peklowania polega na zalaniu mięsa odpowiednią mieszanką wody, peklosoli, a także naszych ulubionych ziół. Okazuje się, że razem z Grillpal.pl domowa produkcja wędlin wcale nie musi być trudnym procesem.

Zapraszamy!