Drewno opałowe, a więc takie, którym można również rozpalić w kominku powinno charakteryzować się trzema najważniejszymi cechami: powinno być suche, gęste i twarde. Okazuje się również, że do rozpalania w kominku najbardziej nadają się sztabki drewna o długości od 20 do 30 cm, które należy przeciąć w pół.

Z drewna produkuje się również brykiet drzewny, pellet, wióry oraz zrębki wędzarnicze, którymi oczywiście można rozpalić zahradní udírna. Jakie gatunki drewna nadają się zatem na rozpałkę? Otóż może to być na przykład: klon, brzoza, buk, daglezja, dąb, olcha, jesion, świerk, sosna, modrzew, jodła, wierzba i wiele, wiele innych.

Jeżeli zatem już mowa o wędzarniach do ogrodu, warto wspomnieć, że dobre i tanie wędzarnie znajdziemy na stronie internetowego sklepu z wędzarniami o nazwie Grillpal. Oprócz tego znajdziemy tutaj również grille ogrodowe, ruszty do grilla i do wędzenia, haki wędzarnicze do sera, ryb, wędlin i mięsa, kociołki żeliwne czarne, paleniska, rury i kolanka dymne, termometry do mierzenia temperatury wewnątrz wędzarni oraz wiele innych. Zapraszamy!

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zavřít filtry
Model udírny
Kapacita komory
Šířka komory
Výška komory
Typ dřeva
Granulace
Kapacita