Drewno opałowe, a więc takie, którym można również rozpalić w kominku powinno charakteryzować się trzema najważniejszymi cechami: powinno być suche, gęste i twarde. Okazuje się również, że do rozpalania w kominku najbardziej nadają się sztabki drewna o długości od 20 do 30 cm, które należy przeciąć w pół.

Z drewna produkuje się również brykiet drzewny, pellet, wióry oraz zrębki wędzarnicze, którymi oczywiście można rozpalić wędzarnię ogrodową. Jakie gatunki drewna nadają się zatem na rozpałkę? Otóż może to być na przykład: klon, brzoza, buk, daglezja, dąb, olcha, jesion, świerk, sosna, modrzew, jodła, wierzba i wiele, wiele innych.

Jeżeli zatem już mowa o wędzarniach do ogrodu, warto wspomnieć, że dobre i tanie wędzarnie znajdziemy na stronie internetowego sklepu z wędzarniami o nazwie Grillpal. Oprócz tego znajdziemy tutaj również grille ogrodowe, ruszty do grilla i do wędzenia, haki wędzarnicze do sera, ryb, wędlin i mięsa, kociołki żeliwne czarne, paleniska, rury i kolanka dymne, termometry do mierzenia temperatury wewnątrz wędzarni oraz wiele innych. Zapraszamy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij filtry
Model wędzarni
Pojemność komory
Szerokość komory
Wysokość komory
Rodzaj drewna
Granulacja
Pojemność