Wędzenie to wielogodzinny i bardzo powolny proces, podczas którego produkty spożywcze odymiane są w odpowiedniej temperaturze. Nabierają one wspaniałego aromatu dymu, dzięki któremu smak i zapach są niepowtarzalne. Niezbędne są do tego jednak specjalne akcesoria, do których należą m.in. haki wędzarnicze. Wieszając wyroby należy mieć pewność, że nie będą się one przesuwać lub spadać, natomiast dym będzie docierać do najdrobniejszych zakamarków.

Haki wędzarnicze wykonane zostały w różnorodnych kształtach i rozmiarach. Dzięki temu można bez obaw wieszać na nich mięsa (kiełbasy, kabanosy lub np. szynki), ryby lub sery o różnych wielkościach i masie. Im Wasza wędzarnia będzie lepiej przygotowana, tym większe możliwości będziecie posiadać.

W naszej ofercie posiadamy haki:

  • w kształcie litery S – normalne i asymetryczne
  • do ryb – wkręcane i z dodatkową rozpórką(typ 20, 21 i 25)
  • podwójne – używane zarówno do nabicia większych kawałków mięsa jak i delikatnych ryb

Jeśli macie pytania lub dopiero zaczynacie swoją przygodę i nie wiecie jakie haki wędzarnicze są dla Was najlepszym wyborem, zapraszamy serdecznie do sprawdzenia naszych propozycji. Zadbaliśmy o potrzeby zarówno doświadczonych, jak i początkujących użytkowników.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij filtry
Model wędzarni
Pojemność komory
Szerokość komory
Wysokość komory
Rodzaj drewna
Granulacja
Pojemność