Nastrzykiwarki do mięsa i kiełbas

W dzisiejszych czasach większość z nas ma taką możliwość, aby samemu przyrządzać własne wędzonki. To bardzo dobre rozwiązanie, ponieważ w ten sposób jesteśmy świadomi tego, co jemy. Aby jednak w odpowiedni sposób przygotować naszą wędzonkę do samego procesu wędzenia, należy ją najpierw w odpowiedni sposób zapeklować. I tutaj pomocne może się okazać użycie pewnego niepozornego urządzenia masarskiego. Jest nim oczywiście nastrzykiwarka do mięsa i kiełbas

Okazuje się, że mięso, które zostało wcześniej przed uwędzeniem nastrzykiwane nastrzykiwarką do mięsa i kiełbas, znacznie różni się w smaku o tego, które zostało jedynie polane solanką z zewnątrz. Jest ono bardziej kruche, smaczniejsze, ma zupełnie inny kolor, natomiast jego zdatność do spożycia znacznie się wydłuża. Sam proces nastrzykiwania wcale nie jest trudny i nikt z nas nie powinien mieć z tą czynnością żadnych problemów. Na samym początku oczywiście musimy przygotować solankę – w ten sposób jak lubimy. Następnie umieszczamy naszą sztukę mięsa w dowolnym naczyniu, ponieważ dzięki temu nadmiar roztworu, który może wyciekać nie zabrudzi nam kuchennego blatu. Teraz umieszczamy solankę w nastrzykiwarce do mięsa i kiełbas oraz nakładamy odpowiednią końcówkę igły. Nastrzykiwanie zaczynamy w ten sposób, iż wkłuwamy się na różnych głębokościach sztuki wybranego mięsa w poprzek ścięgien oraz wstrzykujemy roztwór do środka. Czynność tę powtarzamy mniej więcej co 5 centymetrów

Dlatego również i w naszym internetowym sklepie z wędzarniami i nie tylko nie mogło oczywiście zabraknąć profesjonalnych, dobrych jakościowo oraz niedrogich artykułów masarskich, takich jak oczywiście nastrzykiwarka do mięsa i kiełbas. Zapraszamy również po wędzarnie ogrodowe drewniane, murowane oraz metalowe, zrębki wędzarnicze, brykiet drzewny, drewienka do wędzenia haki wędzarnicze do ryb, mięsa, wędlin oraz serów rury i kolanka dymne, żerdzie wędzarnicze, a także mnóstwo innych i równie przydatnych wędzarniczych akcesoriów

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij filtry
Model wędzarni
Pojemność komory
Szerokość komory
Wysokość komory
Rodzaj drewna
Granulacja
Pojemność