Drewno, którym można ogrzać kominek powinno być przede wszystkim suche i twarde. Okazuje się również, że nie poleca się rozpalania w kominku drewnem pochodzących od drzew iglastych. Posiada ono dość sporo żywicy, która natomiast w trakcie spalania skwierczy oraz zanieczyszcza środowisko. Oprócz tego wytwarza bardzo dużo dymu oraz sadzy osiadającej na ścianach kominka, a także w jego przewodzie.

Z pewnością aż takich wad nie posiada drewno z drzew liściastych, które zawiera mało żywicy, bardzo ładnie się pali, a także nie wytwarza aż tak dużo sadzy oraz dymu, a co za tym idzie: nasz kominek będziemy czyścić rzadziej.

Czym jednak rozpalić wędzarnię ogrodową? Czy drewno kominkowe będzie tutaj odpowiednim kandydatem? Wszystko wskazuje na to, że aby nasze własne centrum wędzarnicze prosperowało na pełnych obrotach oraz bez zarzutu, warto zaopatrzyć się we wióry, zrębki wędzarnicze lub drewno do wędzenia w sprawdzonym sklepie internetowym z wędzarniami oraz wszelkimi pochodnymi produktami, na przykład na www.grillpal.pl. Oprócz wędzarni ogrodowych znajdziemy tu również brykiet drzewny, zrębki wędzarnicze oraz drewienka do wędzenia. Zapraszamy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zamknij filtry
Model wędzarni
Pojemność komory
Szerokość komory
Wysokość komory
Rodzaj drewna
Granulacja
Pojemność