Model A65/A80/A95
Elementy wędzarni
- drewniany korpus wędzarnika
- nogi wędzarnika (4 szt.)
- dach wędzarnika
- rury dymne (2 × proste 50cm, 1 × kolano 90°)
- palenisko stalowe
- kryzy dymowe do regulacji ilości dymu
- rączki transportowe (2 szt.)
- termometr wędzarniczy
- drewniane żerdzie do haczyków
- 2 szt. w wędzarniach model A65 i A80 / 4 szt. – model A95
- haczyki do wieszania produktów
- 4 szt. model A65 i A80 / 8 szt. – model A95
- zestaw śrub i nakrętek montażowych
- 4 śruby M6×30 + nakrętki do rączek transportowych
- 8 śrub M6×15 + nakrętki i podkładki do montażu nóg
- 2 śruby M6×15 + nakrętki z podkładkami do kryz dymowych
- instrukcja obsługi
Montaż wędzarni
Przygotuj miejsce pracy i narzędzia.
Wyjmij wszystkie elementy wędzarni z korpusu.
Jedyne narzędzie, którego potrzebujesz to klucz 10 mm

Montaż nóg.
Połóż korpus wędzarnika na boku.
Przykręć dwie nogi do kątowników na spodzie wędzarnika.
Obróć korpus na przeciwległy bok i przykręć pozostałe dwie nogi.(użyj krótszych śrub M6×15 i nakrętek z podkładkami)
Dach i kryzy dymowe
Postaw wędzarnię na nogi, nałóż daszek i przykręć do niego kryzy dymowe, po obu stronach. (użyj krótszych śrub M6×15, podkładki umieść z obu stron)
Rączki transportowe
Rączki transportowe przykręć na bokach wędzarni, gdzie są wywiercone otwory na śruby (użyj długich śrub M6×30)
Termometr wędzarniczy
Termometr umieść w drzwiach wędzarni, w górnej części, w wywierconym otworze.
Palenisko i rury dymowe
Rury dymowe złącz ze sobą, dwa proste odcinki i kolano.
Następnie, kolano osadź na króćcu od spodu wędzarni, a drugi koniec rur dymnych osadź na króćcu paleniska