Wszystko do wędzenia i grillowania

Model A65/A80/A95

Elementy wędzarni

  1. drewniany korpus wędzarnika
  2. nogi wędzarnika (4 szt.)
  3. dach wędzarnika
  4. rury dymne (2 × proste 50cm, 1 × kolano 90°)
  5. palenisko stalowe
  6. kryzy dymowe do regulacji ilości dymu
  7. rączki transportowe (2 szt.)
  8. termometr wędzarniczy
  9. drewniane żerdzie do haczyków
    • 2 szt. w wędzarniach model A65 i A80 / 4 szt. – model A95
  10. haczyki do wieszania produktów
    • 4 szt. model A65 i A80 / 8 szt. – model A95
  11. zestaw śrub i nakrętek montażowych
    • 4 śruby M6×30 + nakrętki do rączek transportowych
    • 8 śrub M6×15 + nakrętki i podkładki do montażu nóg
    • 2 śruby M6×15 + nakrętki z podkładkami do kryz dymowych
  12. instrukcja obsługi

Montaż wędzarni

Przygotuj miejsce pracy i narzędzia.

Wyjmij wszystkie elementy wędzarni z korpusu.
Jedyne narzędzie, którego potrzebujesz to klucz 10 mm

 


Montaż nóg.

Połóż korpus wędzarnika na boku.
Przykręć dwie nogi do kątowników na spodzie wędzarnika.
Obróć korpus na przeciwległy bok i przykręć pozostałe dwie nogi.(użyj krótszych śrub M6×15 i nakrętek z podkładkami)

 

 

Dach i kryzy dymowe

Postaw wędzarnię na nogi, nałóż daszek i przykręć do niego kryzy dymowe, po obu stronach. (użyj krótszych śrub M6×15, podkładki umieść z obu stron)

Rączki transportowe

Rączki transportowe przykręć na bokach wędzarni, gdzie są wywiercone otwory na śruby (użyj długich śrub M6×30)

Termometr wędzarniczy

Termometr umieść w drzwiach wędzarni, w górnej części, w wywierconym otworze.

 

 

 

Palenisko i rury dymowe

Rury dymowe złącz ze sobą,  dwa proste odcinki i kolano.
Następnie, kolano osadź na króćcu od spodu wędzarni, a drugi koniec rur dymnych osadź na króćcu paleniska