Píchání masa před pečením a jak ho správně provádět pomocí napichovátka na maso

WSZYSTKO CO MUSISZ WIEDZIEĆ

 

Píchání masa to niezwykle ważny proces, który powinien praktykować każdy amator wędzenia. Jest on niezbędny do przygotowania soczystych, aromatycznych wyrobów. Masový punč to gadżet niezbędny w każdym domu. W poniższym artykule dowiesz się o zaletach stosowania tego sposobu. 

 

ZALETY NAKŁUWANIA MIĘSA

 

Nakłuwanie mięsa niesie za sobą szereg korzyści takich, jak skrócenie czasu peklowania, obróbki termicznej oraz sprawi, że będzie ono bardziej aromatyczne i soczyste. Dzięki niemu przygotowywanie mięsnych dań stanie się o wiele przyjemniejsze i szybsze. Po nakłuciu wszystkie przyprawy wnikną w głąb mięsnego kawałka i nadadzą mu bardziej intensywnego smaku. Oprócz tego pichač jest w stanie rozluźnić zwarte włókna i sprawić, że staną się bardziej miękkie i łatwiejsze do spożycia. 

 

JAK NAKŁUWAĆ MIĘSO PRZED OBRÓBKĄ TERMICZNĄ

 

Píchání masa jest niezwykle łatwym i szybkim procesem, który może wykonać zarówno osoba początkująca jak i zaawansowany kucharz/wędzarz. Wystarczy wbijać nakłuwacz w twardsze kawałki mięsa, w taki sposób, aby nie naderwać i uszkodzić ich włókien.  Najlepszą techniką będzie przyłożenie ostrza do mięsa oraz delikatne naciśnięcie – warto powtórzyć to na całej powierzchni wybranej części. 


Wszystkie niezbędne kuřácké příslušenství oraz przygotowania mięsa do tego procesu znajdziesz w naszym webový obchod. Šťastné nakupování!

Zanechat odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Zavřít filtry
Model udírny
Kapacita komory
Šířka komory
Výška komory
Typ dřeva
Granulace
Kapacita